De visie van Argenta

Argenta staat bekend als eerlijke, transparante en veilige bank. Een visie die we doortrekken in al onze producten. Ook als het over beleggen gaat. Daarom werken we bij Argenta volgens de visie ‘Gezond Beleggen’. We leggen die hieronder graag voor u uit.

Wat is Gezond Beleggen bij Argenta?

De juiste verhouding zoeken tussen beschikbaarheid, zekerheid en rendement: dat is gezond beleggen bij Argenta.

beleggingsdriekhoek_nl

Beschikbaarheid – Zekerheid – Rendement
In eerste instantie is uw comfortbedrag van groot belang. Dat is de som die u beschikbaar wilt houden op uw spaarrekening. Voor onverwachte uitgaven op korte en middellange termijn. Beschikbaar betekent dat u het geld op elk moment kunt opvragen.

Daarna brengt u best in kaart wat zekerheid en rendement voor u betekenen. Wilt u in de eerste plaats zekerheid? Wetende dat uw rendement dan doorgaans lager zal zijn? Of hecht u net veel belang aan rendement, ook al moet u daarvoor een stuk zekerheid opgeven?

Profiel – Spreiding – Horizon
Als u gaat beleggen, is een vertrouwelijk gesprek met uw kantoorhouder het vertrekpunt. Op basis van een tiental vragen bepalen we samen uw beleggersprofiel: wat weet u over beleggen? Hebt u er ervaring mee? Wat is uw spaardoel? … Zo leren we wat uw behoeften zijn en wat u verwacht van uw beleggingen.

Ook uw horizon brengen we in kaart: op welke termijn wilt u uw geld beleggen?

Gezond beleggen betekent ook een evenwichtige spreiding vinden. Om zo de risico’s te beperken. Dat doet u in de eerste plaats door op voorhand te bepalen wanneer u uw geld, of een deel ervan, beschikbaar wilt hebben. U zorgt er dus best voor dat uw beleggingen een verschillende looptijd hebben. Anderzijds verlaagt u het risico in uw beleggingsportefeuille door verschillende types producten te combineren. Met andere woorden door niet op één paard te wedden.

Persoonlijk beleggingsadvies

Alles begint met een goed gesprek. Ook beleggen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, overlopen we samen de mogelijkheden. Zo bouwen we aan een beleggingsportefeuille waar u zich goed bij voelt. En belegt u met een gerust gevoel.
Meer weten over Gezond Beleggen bij Argenta? Maak een afspraak of ontdek ons aanbod.